VBR Weekkalender
Donderdag
19-05-2022
STALHILLE ...
Zaterdag
21-05-2022
JABBEKE ...
Zaterdag
21-05-2022
JABBEKE ...
Zaterdag
21-05-2022
MIDDELKERKE ...
Zondag
22-05-2022
BREDENE ...
Dinsdag
24-05-2022
GELUVELD ...


Buienradar

VBR West-Vlaanderen


ABC LETTER TOCHTEN - REGLEMENT

REGLEMENT VOOR LETTERTOCHTEN
 1. Lettertochten bestaan uit het fietsen van dagtochten naar verschillende lettergemeenten. We hebben gekozen voor gemeenten volgens ons alfabet.
 2. Een lettergemeente is een gemeente of deelgemeente of gehucht met de beginletter volgens het alfabet. Voorvoegsels van gemeenten kunnen worden weggelaten om de mogelijkheden te vergroten.  Voorbeeld: Sint, le, la, de enz.  Deze gemeente kan dan niet meer gebruikt worden met het voorvoegsel.
 3. Voor moeilijke letters (q, x, y) kan er gekeken worden naar de 2e of volgende letter die in de naam voorkomt.
 4. Het dienen alternatieve tochten te zijn. De omloop van een brevet of permanente tocht, noch de controleplaatsen van sterritten op de kalender, van wintersterritten, off-day ritten noch startplaatsen van VTT komen in aanmerking voor de lettertochten. Hiervoor worden andere boekjes gebruikt.
 5. Er mag slechts één lettertocht per dag worden gefietst.
 6. Fietsseizoen loopt van 1 oktober tot eind september.  Het letterboekje kan over meerdere seizoenen lopen.
 7. Elke letter heeft een nummer, maar je mag zelf de volgorde van de letters kiezen. De invulblaadjes worden door u opeenvolgend afgewerkt. Geen vrije blaadjes.
 8. Start- en aankomstplaats worden door u gekozen Woonplaats, clublokaal, weekend- of vakantieverblijf.  Dagafstand bedraagt minstens 30 km.
 9. De controle bestaat erin dat u een vooraf uitgestippelde omloop in de gekozen lettergemeente laat voorzien van een stempel in een handelszaak of openbare instantie naar eigen keuze. Laat daarbij de datum en handtekening  plaatsen.
 10. Om de gereden kilometers te laten homologeren wordt het letterboekje op het einde van het seizoen gestuurd naar de verantwoordelijke van de letter-tochten. Een klever zal worden overhandigd om op de homologatiekaart te kleven.
 11. Lettertochten kunnen ook gebruikt worden tijdens uw fietsvakantie, of fietsreis, dus ook in het buitenland.
 12. Bij een fietsreis of -verblijf mag het boekje gebruikt worden om je gefietste kilometers te homologeren.  Reis of verblijf moet minstens 4 dagen zijn en mag het aantal letters niet overschrijden.
 13. Vul het letterboekje correct en netjes in.
 14. Hou het veilig! Draag een helm en zorg voor verlichting en goede zichtbaarheid voor andere weggebruikers.
 15. Het boekje is te koop bij & voor homologatie wordt het afgegeven of opgestuurd aan: 
  Joan GEURS, Sint Godelievestraat 29, 8740 Pittem.  Tel: 051/46.71.49
 16. Kostprijs boekje: 5 €